Ainsley en Ekie

Ainsley en Ekie de eekhoorn speelden tussen de bloemen en sprongen van boom naar boom. Het werd al laat en Ekie voelde zijn buikje rommelen. Met behulp van hun vriendjes de vuurvliegjes speurden ze de grond af naar vers gevallen eikeltjes.

Wat een geluk! Ze vonden twee verse sappige eikeltjes.
Ekie kon niet wachten en huppelde enthousiast heen en weer, terwijl
Ainsley bij hem neerknielde. De vuurvliegjes dartelden enthousiast om hen heen.

Met liefdevolle aandacht maakte Ainsley een kuiltje om daar één eikeltje in te leggen. Ekie keek aandachtig toe hoe Ainsley bedding creëerde en het eikeltje vol vertrouwen toesprak.
“Lief eikeltje, neem je tijd om te nestelen, om je te voeden met alles wat Moeder Aarde je te bieden heeft en kom op jouw tijd tot wasdom, zodat jij je volledige potentie kan leven en uit kan groeien tot een krachtige Eikenboom, die op zijn buurt weer beschutting en voeding kan geven aan anderen.”


Ekie en Ainsley voelde de potentie in elke vezel van hun lichaam.
Ze dankte Moeder Aarde en het bos voor de bedding.
Ze dankte het Water voor zijn stromende voeding.
Ze dankte de Zon voor zijn licht en warmte.
Ze dankten Al-wat-is, voor z’n ongekende intelligentie.
En ze dankten elkaar, hun vriendschap en het moment dat ze deelden.

Terwijl de vuurvliegjes dansten,  genoot Ekie van dat ene eikeltje.
Ainsley keek liefdevol toe hoe zijn kleine vriend genoot,
wetende en vol vertrouwen dat ooit zijn kleinkinderen met hun dierenvriendjes kunnen genieten van de schaduw van deze Eik en van de sappige vruchten die het draagt.

Dit ‘verhaal’ staat haaks op hoe wij in het dagelijks leven omgaan met rijping.

Zolang er groei is, zo lang we het gevoel hebben dat we ergens naar onderweg zijn, dan voelen we ons goed.
Dit kan van alles zijn als we maar potentie ervaren zoals we dit ervaren bij een nieuwe studie, een nieuwe huis, een nieuwe relatie. Dan zitten we vol energie. Vol mogelijkheden. Vol vertrouwen.

Maar na een tijdje als het ‘gewoon’ wordt, dan stappen we in het verlangen naar die nieuwe rush. Een nieuw gevoel van ‘ergens naar toe gaan’.

We gaan dan voorbij aan het feit dat we in een tijd van rijping zitten.
Een tijd waarin het Universum ons de ruimte geeft om helemaal vertrouwd te raken op deze laag van Bewustzijn. Om elke hoekje te leren kennen. Te doorgronden. Om op te schonen voordat we naar de volgende laag kunnen. Dan komen er al snel oude overtuigingen naar boven:  

“Ik ben niet goed genoeg”.
“Het gaat niet snel genoeg”.
“Ik kan het niet”.
 “Ik ga alleen maar achteruit. Ik wil vooruit”.

Deze overtuigingen weerhouden ons te zien dat we ondertussen al een trede in het Bewustzijn waren opgeklommen. We voelen dan enkel krapte en verdriet en vullen ons met deze oude overtuigingen.

Deze gedachten, emoties en fysieke sensaties houden ons tegen.

We gaan twijfelen aan de goedheid van anderen. De goedheid van onszelf en soms zelfs in de goedheid van Al-wat-is.
En dat lieve mensen, is dan jouw nieuwe ‘verhaal’.

Het ‘eikeltje’ wat ooit vanuit rust, liefde en vol vertrouwen is ontstaan, wordt nu gevoed met onrust, wantrouwen en oude overtuigingen. We voeden het met negativiteit en een gebrek aan vertrouwen.
Om vervolgens te merken dat de uitkomst niet zo mooi, sterk en krachtig is geworden als dat we gehoopt hadden.

Neem dan nu een moment om te voelen voor welk ‘verhaal’ kies jij?

En kijk dan nog een keer. Zonder angst of oordeel en vraag: “Zit ik met mijn volledige aandacht in de liefde en het vertrouwen, zoals Ainsley, Ekie en de vuurvliegjes?”

In een Akasha Reading onderzoeken we liefdevol en zonder oordeel waar jij jezelf tegenhoudt om volledig vanuit Vertrouwen in het leven te staan.

Meer blogs

Teleurstelling alleen doen

“Ik wil gewoon een vraag stellen en antwoord krijgen”, zucht mijn klant.
Eerdere pogingen om de Akasha kronieken te leren lezen waren een teleurstelling geworden vertelde hij, toen hij vorig jaar, contact met mij zocht. In een groep wilde hij al helemaal niet meer…

...

Angst voor tekort

Terwijl mijn klant haar jas aantrekt vraagt ze: “Hoe gaat het eigenlijk met de basiscursus die je nu aan het geven bent?” “Uuuh die heb ik afgezegd”, antwoord ik. Mijn brein gaat als een razende te keer om ‘de basiscursus’ terug te halen in mijn systeem. Het voelt als heel ver weg…

...

Ik zweefde en viel

Vanaf het moment dat ik spiritueel wakker begon te worden, werd ik ook steeds gefrustreerder. Niet in eerste instantie. In eerste instantie zag ik alleen maar mogelijkheden en eenheid. Ik liep op een wolk. Het was magisch en zo voelde ik me ook…

...

Ultieme vrijheid

Zon! Ik loop naar buiten en neem adem diep in terwijl mijn huid de eerste zonnestralen van dit jaar in zich opnemen. Ik voel het gras onder mijn voeten, ik ruik de zoete geur van bloemetjes en ik verwonder mij over de gele citroenvlinders die speels om elkaar heen dartelen…

...

Meditatie Aarde - Kosmos