Wie ben ik?

“Licht, liefde en eenheid. Dat is wie ik ben en wat ik te brengen heb aan deze wereld”. 

Ik ben Marije, moeder, dochter, vrouw maar bovenal mens. Verbonden met alles en iedereen. Van kinds af aan zag ik altijd het goede in mensen. Ik zag geen goed of fout. Ik zag gedrag, oorzaak en gevolg. Ik voelde energie, wist dingen. Hoorde gesprekken van tafels aan de andere kant van de ruimte, voelde het als er over me gepraat werd. 

Ik wist dat ik gedragen werd. Dat ik een ‘taak’ te doen had en dat ik de lessen kreeg die nodig zouden zijn voor mij om deze taak uit te kunnen voeren. Maar het was geen last, het was een weten, wat me het vertrouwen gaf dat alles goed zou komen.

Als kind leerde ik echter dat dit niet kon. Dat er goed en fout was. Dat ik aan het invullen was, te lang ergens in kon blijven hangen of dat ik de wereld te negatief zag. Het draaide niet altijd om mij en mijn grootheidswaan.

Ik werd in de trechter van verkleining getrokken en mijn focus kwam meer te liggen op de lessen uit het leven, mijn misbruik, mijn verslavingen, mijn angsten en onzekerheden. Maar altijd was daar die stem: “Dit is niet hoe je leven bedoeld is” en “Het leven hoeft niet zo ingewikkeld en zwaar te zijn”.

Toen ik niet meer wilde leven en volledig vast zat, koos ik voor een laatste poging tot geluk 
Ik liet al mijn zekerheden achter en vertrok naar India. In de drie jaar dat ik in India woonde en werkte, werd ik tevens leerling van de huisarts en heler Dr. S.V. Raichura. Hij wijdde mij in, in alles wat hij geleerd had in zijn jaren als persoonlijk heler van The Mother van de Sri Aurobindo Ashram. 

Het waren intense jaren van hard werken, veel leren, loslaten en transformeren. Hoe meer ik mijn licht liet stralen, hoe meer donker ik tegen kwam. Mijn lijf weigerde me nog verder te dragen. Ruim 7 jaar lang liep ik dagelijks met pijn. De laatste jaren bracht ik uren door op bed, als ik pech had op de grond. Ik kon niet zelf naar de toilet en kon de deur niet uit zonder rolstoel. Die fysieke pijn liet me zien hoe mijn mind werkte. Hoe mijn emoties hier invloed op hadden. Hoe mijn lichaam hierop reageerde. Ik gebruikte de tijd om te leren mijn bewustzijn te verruimen en vanuit stilte te gaan kijken. Ik besloot dat het tijd was om, na alles wat ik geleerd had vanuit opleidingen en boeken, te gaan leven. Uiteindelijk vond ik de heling waar ik zo lang naar verlangde…… 

Tot er een nieuwe cyclus begon op andere lagen. Dit keer met een liefdevolle man, die me letterlijk van de keukenvloer plukte, en met twee prachtige en eigenwijze spiegelkinderen. Zij leren mij dat er niks zo krachtig en zuiver is als hun liefde voor mij. Zij laten mij de grootsheid van het licht ervaren en tegelijkertijd laten ze me zien dat er nog veel meer donker is. Door hen ervaar ik meer verbondenheid en ze maken dat ik elke dag opnieuw kies om te leven vanuit verbinding. Om te leven met de energie in mij en om mij heen. Zij zorgen ervoor dat ik blijf leren, blijf transformeren en elke dag leef met alles wat er is.  

Elke keer weer kom ik op andere lagen, in andere dimensies, in andere (vorige) levens. Ze laten me zien dat alles nu is en dat er geen
afgescheidenheid is, alleen in het denken.  

Het is mijn doel om de wereld liefdevoller, zachter en bewuster te maken! 
Het is mijn doel om mensen te inspireren en vertrouwen te geven dat ze wel degelijk een keus hebben. Het is mijn doel om mensen in contact te brengen met dat deel in zichzelf waar zelfheling mogelijk is.

Voor ons en onze kinderen, want alleen samen bouwen we aan een mooiere toekomst. 

Meditatie Aarde - Kosmos